Mat og drikke

Tyttebærsyltetøy: Enkel oppskrift

Lag tyttebærsyltetøy med denne oppskriften. Friskt og smakfullt syltetøy som passer perfekt til viltretter, desserter og på brødskiva!

Hjemmelaget tyttebærsyltetøy er perfekt tilbehør til alt av kjøtt, og særlig vilt.

Tyttebærsyltetøy

Tid
20 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 500 g tyttebær
  • 200 g sukker
  • 0.5 dl vann

Slik gjør du

Ha tyttebær, sukker og vann i en kjele, mos sammen.

Kok opp og la det småkoke i 15 minutter under omrøring.

Ha syltetøyet over på rene glass, avkjøl og oppbevar i kjøleskap.

Syltetøyet har en holdbarhet på 1 til 2 måneder i kjøleskap.