Mat og drikke

Tilslørte plommepiker

Plommer istedenfor epler til den klassiske “tilslørte bondepiker” gir en spennende variasjon og smaker like godt!

Tilslørte plommepiker

Tid
45 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Plommemos
  • Krønsj
  • Krem
  • 500 g plomme
  • 1 dl sukker
  • 2 stk kanel, stang
  • 1.5 dl vann
  • 4 ss smør
  • 4 dl knuste kavringer
  • 3 ss sukker
  • 3 ts kanel, malt
  • 4 dl kremfløte
  • 2 ss sukker
  • 1 stk vaniljestang

Slik gjør du

Skyll plommene og fjern steinen, ha over i en kjele. Ha i vann og kanel, la koke i 20-30 minutter. Tilsett sukker og rør godt, kjør eventuelt med stavmikser eller i foodprosessor. Avkjøl.

Ha smør i en stekepanne og smelt. Tilsett knuste kavringer, sukker og kanel. Stek gyllent i 5 minutter. Avkjøl.

Pisk fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen.

Anrett et glass lagvis og pynt med sitronmelisse.