Mat og drikke
Tilslørte plommepiker
Plommer istedenfor epler til den klassiske “tilslørte bondepiker” gir en spennende variasjon og smaker like godt!

Annonse
Tilslørte plommepiker
Tid
45 min
45 min
Porsjoner
4
4
Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no
Slik gjør du
Skyll plommene og fjern steinen, ha over i en kjele. Ha i vann og kanel, la koke i 20-30 minutter. Tilsett sukker og rør godt, kjør eventuelt med stavmikser eller i foodprosessor. Avkjøl.
Ha smør i en stekepanne og smelt. Tilsett knuste kavringer, sukker og kanel. Stek gyllent i 5 minutter. Avkjøl.
Pisk fløte, sukker og frøene fra vaniljestangen.
Anrett et glass lagvis og pynt med sitronmelisse.