Mat og drikke

Sprekt spekefat

Et spekefat fylt med deilig spekemat fra ulike deler av verden slår aldri feil. I Norge har vi noen av verdens mest prisbelønte spekeprodukter. Slik får du et sprekt spekefat!

Spekefat

Tid
10 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Anbefalt mengde
  • 300 g spekeskinke
  • 300 g spekepølse
  • 150 g marmelade
  • 200 g salt kjeks
  • 300 g frukt & bær

Slik gjør du

Start med å legge på de største elementene, for eksempel en hel pølse eller spekeskinke.

Så fyller du på med resten av den oppkuttede spekematen og frukt.

Sett på marmelade, syltetøy ol.

Fyll tomrommene med kjeks, tørket frukt og bær.