Mat og drikke

Smash burger med ost og karamellisert løk

Smash burger, eller knust burger som det heter på norsk er en trendy måte å lage burger på hvor kjøttet presses flatt noe som gir en stor stekeflate og masse smak!

Smash burger med ost og karamellisert løk

Tid
30 min
Porsjoner
2

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Karamellisert løk
  • Dressing
  • 400 g kjøttdeig, storfe
  • 0.5 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør
  • 2 stk burgerbrød, brioche
  • 4 skiver cheddar
  • 1 stk løk
  • 1 ss smør
  • 1 ts sukker
  • 1 ss vann
  • 2 ss majones
  • 1 ts ketchup
  • 1 ss sylteagurk
  • 1 ts dijonsennep
  • 0.5 ts worcester sauce
  • salt og pepper

Slik gjør du

Ha kjøttdeig, salt og pepper i en bolle. Kna godt sammen og form emner på 100 g hver.

Varm en stekepanne til høy varme og ha i smør. Press burgerne helt flate i stekepannen og stek i ca. 1 minutt på hver side. Legg en skive ost på hver burger og legg på lokk til osten smelter.

Kutt løk i strimler og ha over i en stekepanne sammen med smør, sukker og vann. Karamelliser på middels varme.

Bland sammen majones, ketchup, finhakket sylteagurk, dijonsennep og worcester sauce. Smak til med salt og pepper.

Varm burgerbrødene lett i stekepannen og monter burgeren.