Mat og drikke

Små pavlova med multekrem: Enkel oppskrift

Lag små pavlova med multekrem med denne oppskriften. En luftig og søt dessert med syrlige multer – perfekt til jul og festlige anledninger!

Lag små pavlova med multekrem med denne oppskriften. En luftig og søt dessert med syrlige multer – perfekt til jul og festlige anledninger!

Små pavlova med multekrem

Tid
120 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Marengsbunn
  • Multekrem
  • 4 stk eggehvite
  • 200 g sukker
  • 0.5 ts hvitvinseddik
  • 1.5 ss maisenna
  • 3 dl fløte
  • 3 ss sukker
  • 3 ss sukker

Slik gjør du

Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukker litt etter litt og pisk godt mellom hver gang. Når du har tilsett alt sukkeret pisker du videre i 5 minutter.

Tilsett hvitvinseddik og maisenna og pisk forsiktig i 10 sekunder så det blander seg.

Finn frem et bakebrett med bakepapir. Lag små marengstopper med en spiseskje eller sprøytepose. Lag de litt flate så det er lettere å legge på krem og pynt.

Forvarm ovnen til 160 grader. Sett inn kaken og skru ned varmen til 100 grader. Stek bunnene i 90 minutter, åpne ovnsdøren og la den stå til den er avkjølt.

Pisk fløte og sukker til en fyldig krem. Vend inn multer.

Pynt pavlovaene med multekrem og sitronmelisse.