Mat og drikke

Slik får du gyllent og sprøtt skinn på pannestekt kylling i fløtesaus

Her er oppskriften på sprø og saftige kyllingbryst. Det hele smaker ekstra godt med en kremete fløtesaus, toppet med frisk estragon!

Pannestekt kylling i fløtesaus

Tid
45 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 4 stk kylling, filet
  • 2 ss solsikkeolje
  • 3 ss smør
  • 4 fedd hvitløk
  • 2 stk sjalottløk
  • 3 dl hvitvin
  • 3 dl fløte
  • 1 kvast estragon
  • salt og pepper

Slik gjør du

Krydre kyllingbrystene godt med salt og pepper.

Ha solsikkeolje i en stekepanne og stek kyllingen med skinnsiden ned først, til skinnet er gyllent og sprøtt. Snu og stek videre i 2-3 minutter, legg til side.

Ha smør i stekepannen sammen med finhakket hvitløk og sjalottløk. Stek blank. Tilsett hvitvin og reduser til halv mengde. Ha i fløte og kok opp.

Legg kyllingen tilbake i stekepannen med skinnsiden opp og la småkoke i 5-10 minutter.

Smak til med salt og pepper og topp med frisk finhakket estragon.