Mat og drikke

Skagenrøre lages raskt og enkelt slik

Skagenrøre med sikkaviar som er norges svar på løyrom. Lag et nydelig smørbrød, server den som tapas eller på kjeks.

Skagenrøre

Tid
15 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 1 kg reker, ferske
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 ss dill
  • 1 ss gressløk
  • 1 dl rømme
  • 1 dl majones
  • 0.5 stk sitron
  • 50 g sikkaviar
  • salt og pepper

Slik gjør du

Pill rekene og sett kaldt.

Finhakk sjalottløk, dill og gressløk. Bland sammen med rømme, majones, revet sitronskall og sitronsaft. Smak til med salt og pepper.

Vend inn rekene og sikkaviar og server på for eksempel surdeigsbrød, rugbrød eller som fingermat i krustader.