Mat og drikke

Sitrondessert

Enkel oppskrift på frisk sitrondessert med perfekt balanse mellom søtt og syrlig. Ideell avslutning på et måltid!


Sitrondessert

En frisk og smakfull sitrondessert! Servert i skallet av sitronen blir denne garantert populær av både gjestene og barna.

Sitrondessert

Tid
20 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 2 stk sitron
  • 1.5 dl fløte
  • 3 stk gelatin, plate
  • 125 g sukker
  • 1 ts vaniljeekstrakt

Slik gjør du

Legg gelatinplatene i kaldt vann til de er bløte.

Del sitronene i to og skrap ut innholdet. Klem saften ut og ha over i en kjele. Kok opp.

Tilsett sukker, gelatinplater, fløte og vaniljeekstrakt, og gi et kjapt oppkok.

Kjøl ned blandingen og hell over i sitronskallet. Sett kaldt i minst 3 timer til de stivner.