Mat og drikke

Saftige boller med glasur

Saftige og luftige hveteboller dyppet i melisglasur rett etter steking.

Saftige boller med glasur

Tid
120 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Bolledeig
  • Glasur
  • 1 kg hvetemel
  • 150 g sukker
  • 150 g smør
  • 1 stk egg
  • 50 g gjær, fersk
  • 5 dl helmelk
  • 1 ts salt
  • 1 ts kardemomme, malt
  • 3 dl melis
  • 3 ss vann

Slik gjør du

Smuldre fersk gjær i en bakebolle. Smelt smør og bland sammen med melk, varm opp blandingen til 37 grader og hell over gjæren. Ha i egg og rør til alt gjær er oppløst.

Ha så i de tørre ingrediensene og elt godt for hånd eller med maskin i 10-15 minutter.

Dekk til bakebollen med plast og la deigen heve til dobbel størrelse, dette tar ca. 40 minutter.

Del deigen i ca. 24 like store deler og form til boller. Finn frem bakebrett og ha på bakepapir. Legg 9 boller på hvert brett. La de etterheve i 30 minutter.

Pensle med egg eller melk og stek på 220 grader i 10-12 minutter. Avkjøl på rist.

Bland sammen melis og vann. Dypp bollene i glasuren mens de enda er varme og server.