Mat og drikke
Saftig sjokoladekake: Vegansk oppskrift
En saftig sjokoladekake slår aldri feil! Her er en oppskrift på vegansk sjokoladekake uten egg eller melkeprodukt.
Oppskrift på vegansk, saftig sjokoladekake:
150 min
8
Slik gjør du
1. Fremgangsmåte:Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn frem 2 springformer med diameter på cirka 20 centimeter (eventuelt en stor rektangulær form). Gni inn disse med litt olje, og dryss på kakaopulver slik at det dekker bunn og alle sider.
Rør sammen soyamelk og eddik i en bolle, la det stå i noen minutter slik at det tykner. Rør deretter inn eplemos, kaffe, kokosolje og vanilje og rør til det er helt jevnt.
Mål opp de tørre ingrediensene, ha dem over i bollen, og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren i kakeformene, sett i ovnen, og bak i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt før du begynner med pynting.
4. Glasur og pynt:Smelt sjokoladen i vannbad. Visp fløten stiv. Rør så sjokoladen inn i fløten.
Ha den ene kakebunnen på et fat. Ha sjokoladekrem over. Legg den andre bunnen over der igjen. Ha resten av sjokoladekremen på toppen. Topp med et dryss bringebærpulver (eventuelt kakaopulver).