Mat og drikke

Saftig sjokoladekake: Vegansk oppskrift

En saftig sjokoladekake slår aldri feil! Her er en oppskrift på vegansk sjokoladekake uten egg eller melkeprodukt.

Publisert Sist oppdatert

Oppskrift på vegansk, saftig sjokoladekake:

Forslag til redskap:

Kitchen Craft Rund Bakeform Avtakbar Bunn Non-Stick D: 20 cm H: 8 cm

Kjøp passende form fra Bakeren og kokken Kjøp Iittala kakefat fra Bakeren og Kokken
Tid
150 min
Porsjoner
8

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • Glasur og pynt:
  • 4 dl soyamelk
  • 2 ts eplecidereddik
  • 3 dl usøtet eplemos
  • 1 dl sterk kaffe
  • 2 dl smeltet kokosolje (eller annen olje) + til smøring av form
  • 1 ts vaniljepulver eller vaniljeekstrakt
  • 5,5 dl hvetemel
  • 3 dl sukker
  • 2 dl kakaopulver + til meling av form
  • 2 ts natron
  • 2 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 200 g melkefri sjokolade
  • 1 pakke soyafløte til visping
  • Bringebærpulver eller kakaopulver

Slik gjør du

1. Fremgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader og finn frem 2 springformer med diameter på cirka 20 centimeter (eventuelt en stor rektangulær form). Gni inn disse med litt olje, og dryss på kakaopulver slik at det dekker bunn og alle sider.

Rør sammen soyamelk og eddik i en bolle, la det stå i noen minutter slik at det tykner. Rør deretter inn eplemos, kaffe, kokosolje og vanilje og rør til det er helt jevnt.

Mål opp de tørre ingrediensene, ha dem over i bollen, og visp det hele raskt og kraftig sammen. Fordel røren i kakeformene, sett i ovnen, og bak i 25-30 minutter. Avkjøl kaken helt før du begynner med pynting.

4. Glasur og pynt:

Smelt sjokoladen i vannbad. Visp fløten stiv. Rør så sjokoladen inn i fløten.

Ha den ene kakebunnen på et fat. Ha sjokoladekrem over. Legg den andre bunnen over der igjen. Ha resten av sjokoladekremen på toppen. Topp med et dryss bringebærpulver (eventuelt kakaopulver).