Mat og drikke

Rakfisk med tilbehør

Rakfisk hører julen til. Her får du oppskrift på rakfisk med tilbehør, en tradisjonsrett som vil bli en sikker vinner i julehøytiden.

Rakfisk med tilbehør som poteter, rømme, flatbrød og lefse er en sikker juletradisjon for mange. (Foto: MatPrat)

Klassisk rakfisk

Tid
40 min
Porsjoner
4

Rakfisk er en klassisk norsk mattradisjon som går helt tilbake til middelalderen. Her er oppskriften på rakfisk servert med kokte mandelpoteter, smør, rømme, finsnittet rødløk, purre og god lefse. Oppskriften under er beregnet som forrett.

Ingredienser

  • 300 gram rakfisk
  • 4 kokte mandelpoteter
  • 4 spiseskjeer seterrømme
  • 1/2 rødløk
  • 1/2 purre
  • 4 lefser

Slik gjør du

Start med å skjære hodet av fisken. Ta tak i ryggbeinet og riv det forsiktig ut. Fjern skinnet og skjær filetene opp i i cirka 2 centimeter brede skiver. Finhakk rødløk og purre.

Fisken serveres med potet, rømme, rødløk, purre og lefse.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.

Swedish Grace fat oval 29×40 cm

Ovalt serveringsfat fra Rörstrands populære serie Swedish Grace, designet av Louise Adelborg.