Mat og drikke

Rabarbrasuppe med jordbær

Rabarbrasuppe er perfekt på sommeren! Leskende, søt og frisk!

Rabarbrasuppe med jordbær

Tid
10 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 500 g rabarbra
  • 2 dl sukker
  • 1 stk vaniljestang
  • 1 stk kanel, stang
  • 6 dl vann
  • jordbær
  • sitronmelisse

Slik gjør du

Skyll rabarbraen og kutt den i skiver.

Del vaniljestangen i to, og skrap ut frøene.

Bland rabarbra, sukker, kanel, vaniljefrø og vann i en kjele og småkokk i ca 30 minutter.

Kjøl ned og servér iskald suppe med jorbær i biter, og sitronmelisse på toppen. En god vaniljeis eller pisket krem hører også til.