Mat og drikke

Potetpuré med hvitløk: Kremet og smakfull oppskrift

Kremet potetpuré med hvitløk – et perfekt tilbehør med rik smak. Enkel oppskrift som passer til både kjøtt og fisk.

Oppgrader middagen med en kremet potetpuré med hvitløk. Dette rike og smakfulle tilbehøret er perfekt som tilbehør til mange middagsretter, og den aromatiske hvitløken gir en herlig dybde til den klassiske potetpuréen. Enkel å lage og garantert til å imponere gjestene!

Potetpuré med hvitløk

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 600 g potet, melne
  • 200 g smør
  • 2 ss fløte
  • 2 fedd hvitløk
  • salt og pepper

Slik gjør du

Skrell og kok potet mør.

Sil av vannet og tilsett smør, fløte og presset hvitløk. Rør godt sammen med en ballongvisp eller en sleiv og press puréen gjennom en sil.

Smak til med salt og pepper.Tips! Det er viktig at man ikke har i saltet før helt på slutten, etter man har rørt sammen potetmosen, ellers kan den fort bli seig.