Mat og drikke

Pølsegrateng: Enkel oppskrift

Lag pølsegrateng med denne enkle oppskriften. En rask og smakfull hverdagsmiddag som hele familien vil elske. Perfekt for travle dager!

En skikkelig klassiker! Pølsegrateng er en stor favoritt hos mange familier, den er enkel å lage og smaker godt.

Pølsegrateng

Tid
45 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Hvit saus
  • 600 g kjøttpølse
  • 100 g erter, fryst
  • 200 g makaroni
  • 150 g gulost
  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 0.5 ts muskatnøtt, malt
  • 0.5 ts muskatnøtt, malt

Slik gjør du

Kok makaroni i rikelig med saltet vann til den er al dente. Kutt pølsene i biter.

Smelt smør i en kjele, ha i hvetemel og rør sammen. Tilsett melk litt etter litt og visp sammen. Smak til med malt muskatnøtt, salt og pepper.

Ha pølser, makaroni og erter i en ildfast form. Hell over den hvite sausen og topp med revet ost.

Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter.