Mat og drikke

Pepperkaker: Oppskrift på klassiske julekaker

Lag klassiske pepperkaker med denne oppskriften. Perfekte julekaker med krydret smak – gøy å lage for både store og små!

Ingenting sprer julestemning som duften av nystekte pepperkaker. Å lage dem fra bunnen av er en hyggelig tradisjon som samler hele familien rundt kjøkkenbordet. Med denne oppskriften får du perfekte pepperkaker – sprø, krydrede og fulle av julens smak. Enten de pyntes med melis og perler eller nytes som de er, er pepperkaker alltid en favoritt i førjulstiden. Sett i gang, og la kjøkkenet fylles med lukten av jul!

Pepperkaker

Tid
90 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 300 g sukker
  • 300 g smør
  • 3 dl sirup, mørk
  • 2 ts pepper, malt
  • 2 ts kanel, malt
  • 2 ts ingefærpulver
  • 0.5 ts nellik, malt
  • 2 stk egg
  • 900 g hvetemel
  • 4 ts natron

Slik gjør du

Smelt sukker, smør og sirup sammen i en kjele på lav varme. Rør forsiktig til sukkeret er helt oppløst og blandingen er jevn. Tilsett deretter krydderne – pepper, kanel, ingefær og nellik – og rør godt for å fordele smaken jevnt.

Ta kjelen av varmen og la blandingen avkjøles i noen minutter. Når den er lunken, rør inn eggene til en jevn masse.

Sikt hvetemel og natron sammen, og bland det gradvis inn i sirupsblandingen. Rør til du har en smidig og jevn deig.

Overfør deigen til en bolle. Dryss litt mel i bunnen og på toppen av deigen for å unngå klebing, og dekk bollen med plastfolie. Sett deigen kjølig i noen timer, slik at den blir fast og enkel å arbeide med.

Når deigen er klar, kjevle den ut til ca. 3 mm tykkelse på en lett melet overflate. Stikk ut pepperkaker i ønskede former og legg dem på et bakebrett kledd med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen på 175 grader i ca. 10 minutter, eller til de er lett gylne. Avkjøl på rist før de pyntes eller nytes som de er.