Mat og drikke

Pavlova: Oppskrift på vegansk marengskake med krem og bær

Oppskrisft på vegansk pavlova, uten egg og melk – storfavoritten på 17. mai. Få kaker kan måle seg med den nydelige kaken på nasjonaldagen!

Den marengsbasserte desserten Pavlova har visstnok sin opprinnelse i Australia eller New Zealand på begynnelsen av 1900-tallet. Her i Norge er det få kaker som kan måle seg med populariteten rundt 17. mai. (Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen)
Publisert Sist oppdatert

Oppskrift på vegansk pavlova uten egg og melk

Ingredienser

  • Ingredienser:
  • Montering:
  • 2 dl aquafaba (kikertlake, Rema 1000 sin anbefales)
  • 1 ts cream of tartar eller 1 ss maisstivelse
  • 2 dl sukker
  • Vispbar plantekrem av kokos, soya eller havre
  • Melis
  • 1 beger jordbær
  • 1 beger blåbær

Slik gjør du

1. Fremgangsmåte:

Sil kikertlaken over i en helt ren bolle. Ha i Cream Of Tartar eller maisstivelse. Visp godt og lenge i kjøkkenmaskin eller med håndvisp.Ha i sukkeret og visp videre til det er godt og stivt. Visp vel og lenge til du har en skikkelig fast marengs som henger igjen i bollen når du løfter den opp ned.Bruk en slikkepott og fordel marengsen utover stekebrettet i en så rektangulær form som mulig (husk at kaken skal se ut som det norske flagget til slutt).Tips: Får du marengsblanding til overs, kan du lage pikekyss.Sett kaken rett inn i ovnen og stek i 3 timer. Skru av ovnen, sett døren på gløtt og la marengsen stå til den er helt avkjølt, minst 2 timer.Ha bunnen over på et fat når den er avkjølt og stivnet.

2. Montering:

Visp plantekremen stiv med litt melis. Fordel utover marengsbunnen, dekk over den så godt du kan.Skjær jordbærene i fire. Start med å lage det avlange korset av blåbærene. La det være en stripe kun med krem langs blåbærene, fyll deretter inn de fire firkantene med jordbær.Server!

Hva med en nydelig ostekake på 17. mai? Her har du oppskrift på vegansk ostekake.

Server på dette kakefatet

PotteryJo Daisy Kakefat Ø35cm