Mat og drikke

Pasta carbonara er godt, billig og enkelt.

En klassisk carbonara er noe av det billigste, enkleste og beste man kan lage i hverdagen! Vi har brukt rigatoni i denne oppskriften, men man kan bruke den pastatypen man har tilgjengelig.

Pasta carbonara

Tid
15 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 400 g pasta, rigatoni
  • 4 stk egg
  • 100 g parmesan
  • 1 ts pepper, nykvernet
  • 200 g bacon

Slik gjør du

Kok pasta i rikelig saltet vann til den er al dente. Ta vare på litt av pastavannet.

Ha egg og revet parmesan i en bolle, bland godt.

Stek bacon sprøtt.

Vend eggeblandingen inn i pastaen og spe på med pastavann.

Vend inn bacon og fettet.

Topp med revet parmesan og nykvernet pepper.