Mat og drikke

Pannestekt laks med agurksalat og blomkålpuré

Pannestekt laks med en fløyelsmyk blomkålpuré og agurksalat, det perfekte festmåltid – også på en hverdag!

Pannestekt laks med agurksalat og blomkålpuré

Tid
45 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Pannestekt laks
  • Blomkålpuré
  • Agurksalat
  • 600 g laks, loin
  • 2 ss smør
  • 1 ss sitronsaft
  • salt og pepper
  • 1 stk blomkål
  • 1 dl fløte
  • 1 ss smør
  • salt og pepper
  • 1 stk agurk
  • 2 ss vann
  • 2 ss sukker
  • 2 ss eddik
  • 0.5 ts salt
  • 1 klype nykvernet pepper

Slik gjør du

Skjær agurk i tynne strimler med grønnsaksskreller eller ostehøvel. Rør sammen vann, sukker, eddik, salt og nykvernet pepper. Hell laken over agurken og la den stå i minst 15 minutter.

Kutt blomkålen i buketter og kok i vann i ca. 15 minutter til den er mør. Sil av vannet og tilsett fløte og smør. Kjør sammen med en stavmikser og smak til med salt og pepper.

Ha smør i en stekepanne og varm opp til middels høy varme. Del laksen i 4 biter og legg i stekepannen, krydre med salt og pepper. Stek i ca. 3 minutter på hver side. Hell over litt sitronsaft før servering.