Mat og drikke

Pannekaker: Oppskrift på sunne bananpannekaker

Med denne oppskriften på sunne bananpannekaker uten tilsatt sukker kan du velge å ha pannekaker litt oftere og attpåtil med god samvittighet.

Pannekaker med banan er er sunt, mettende og godt alternativ til vanlige pannekaker. Ha de til frokost, lunsj, middag eller i matpakke og varier meltyper etter hvor sunne du vil ha de. (Foto: Colourbox)
Publisert Sist oppdatert

Har du lyst på noe godt, men samtidig sunt er pannekaker laget med bananer, altså bananpannekaker, et godt alternativ. De tilfredsstiller søtsuget med sin søte gode smak av bananer samtidig som de metter godt. De kan også lages med grovere meltyper om du vil ha de enda sunnere enn oppskriften. Pannekakene blir søte og gode, samtidig som de er sukkerfrie, noe som gjør at de gjerne slår veldig godt an også hos de minste. Kos deg med det sunne alternativet om du har lyst på noe godt til frokost, lunsj, middag, kvelds eller i matpakka.

Her finner du flere oppskrifter til både frokost, lunsj og middag

Hvordan lage sunne pannekaker med banan:

Pannekakene er laget med havregryn, men vil du ha de enda sunnere kan du som nevnt bytte ut litt av hvetemelet med havremel, havregryn eller en grovere meltype. Vil du lage en variant uten melk kan du tilsette samme mengde av en plantebasert melk.

Er du på utkikk etter glutenfrie, grove eller melkefrie oppskrifter på vafler finner du det her.

Oppskrift på sunne pannekaker med banan:

Oppskriften er i tillegg til å smake veldig godt, veldig enkel å lage, men husk å mose bananene godt før du har i resten av ingrediensene.

Eggform / Pannekakeform silikon

Lur form til stekepanne. Denne kan du bruke til både pannekaker og egg!
Sjekk prisen her

Ingredienser

  • 2 små modne bananer
  • 3,5 dl melk
  • 2 egg
  • 1 klype salt
  • 225 gram hvetemel (bytt gjerne ut litt av melet med havregryn, havremel eller andre grove korntyper om du vil ha pannekakene enda sunnere).

Slik gjør du

Mos bananene godt med en gaffel, før du pisker dem sammen med egg, melk og salt.

Tilsett litt og litt hvetemel og pisk til alle klumper er borte.

La røren stå i 15 minutter før du steker pannekakene i en stekepanne.