Mat og drikke

Ovnsbakt kål

Ovnsbakt kål er kanskje ikke det mest estetiske å legge på tallerkenen, men det er som kjent det indre som teller… Det blir ordentlig godt og perfekt for å tilføre en rustikk og smakfull touch til både kjøtt og fisk.

Ovnsbakt kål

Tid
29 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 1 stk hodekål
  • 50 g smør
  • 0.5 stk sitron
  • salt og pepper

Slik gjør du

Kutt kålen i 8 like store båter.

Legg over i en ildfast form og ha på smør, sitronsaft, salt og pepper.

Stek på 180 grader i 40 minutter, snu kålen halvveis i steketiden.Tips! Server med chiliflak og soyasaus og bruk det til asiatiske retter som f.eks vårruller!