Mat og drikke

Oppskrift: Veganske Brownies

Oppskrift på veganske brownies uten egg eller melk. Dette er kaken som passer en hver fest og anledning. Favoritten hos både store og små!

Publisert Sist oppdatert

Veganske Brownies:

Tid
45 min
Porsjoner
12

Ingredienser

  • Til en liten langpanne trenger du:
  • 1,8 dl soyamelk
  • 1 ss eplecidereddik
  • 1,8 dl solsikkeolje
  • 4 dl sukker
  • 5 dl hvetemel
  • 1,2 dl kakaopulver
  • 1 ts natron
  • 1 ts vaniljesukker
  • 0,5 ts salt
  • 200 g melkefri bakesjokolade
  • Valnøtter (valgfritt)

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en ildfast form på cirka 20*30 centimeter med bakepapir.

Visp sammen soyamelk og eddik i en liten bolle. La det stå i et par minutter, ha deretter i olje og sukker.

I en større bolle sikter du inn hvetemel, kakaopulver, natron, vaniljesukker og salt. Visp så raskt i de våte ingrediensene.

Visp så raskt i de våte ingrediensene.

Finhakk sjokoladen og vend denne forsiktig inn til slutt. Bruker du valnøtter også har du disse i samtidig.

Ha røren over i formen, glatt den til på toppen.

Stek i cirka 35 minutter. Trepinnetesten er no go her, for kaken skal ikke være helt gjennomstekt.

Avkjøl kaken i kjøleskap. Skjær opp i biter før servering, dryss eventuelt litt melis over.

Er du ute etter vegansk kake til 17 mai deler vi 5 veganske kaker her, samt oppskrift på 17. mai favoritten Pavlova.

Visste du at Red Velvet egentlig er en sjokoladekake, men med farget rød bunn? Her kan du prøve: Oppskrift: Vegansk Red Velvet Cake.