Mat og drikke

Oppskrift på Rødvinssaus

Rødvinssaus har sine røtter i det franske kjøkkenet, som er kjent for sine sofistikerte sauser.

Rødvinssaus

Tid
50 min
Porsjoner
4

Sausen stammer fra klassiske franske reduksjonssauser, der rødvin kokes inn med sjalottløk, urter og kraft for å konsentrere smaken. En av de mest kjente variantene er “sauce bordelaise”, som kommer fra Bordeaux-regionen og lages med rødvin, margbein, sjalottløk og krydder. Rødvinssaus brukes ofte til biff, vilt og andre kjøttretter, og har etter hvert blitt populær i mange internasjonale kjøkken. Den gir en fyldig, syrlig og aromatisk smak som løfter rettene til et høyere nivå!Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 2 stk sjalottløk
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl kraft, kjøtt
  • 100 g usaltet smør