Mat og drikke

Oppskrift på ovnsbakt torskegrateng i form med blomkål

En rask og enkel middag hele familien vil like. I oppskriften har vi brukt torsk, men du kan også bruke andre typer hvit fisk.

Torsk og blomkål grateng

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Hvit saus
  • 600 g torskefilet
  • 1 stk blomkål
  • 200 g makaroni
  • 150 g gulost
  • 50 g smør
  • 50 g hvetemel
  • 6 dl melk
  • 0.5 ts muskatnøtt, malt
  • aalt og pepper

Slik gjør du

Kok makaroni i rikelig med saltet vann til den er al dente.

Del blomkålen i buketter. Kutt fisken i biter.

Smelt smør i en kjele, ha i hvetemel og rør sammen. Tilsett melk litt etter litt og visp sammen. Smak til med malt muskatnøtt, salt og pepper.

Ha blomkål, makaroni og torsk i en ildfast form. Hell over den hvite sausen og topp med revet ost.

Stek i ovnen på 180 grader i 20 minutter.