Mat og drikke
Oppskrift på klassisk fårikål
Til et herlig måltid med klassisk fårikål trenger du ikke annet enn lammekjøtt, kål, pepper, poteter og vann.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Klassisk fårikål er en ganske enkel rett å lage, men krever litt tid. Kjøtt og kål kokes sammen med pepperkorn i en stor gryte, og serveres deretter med poteter.
Slik går du frem for å lage klassisk fårikål:
- Del hodekål i båter.
- Legg så kjøtt og kål lagvis i en kasserolle mens du strør salt og pepper mellom lagene. Pepperkornene kan du fint legge i en spesiell pepperholder kalt pepperkoker. De som skulle foretrekke å jevne fårikålen, kan strø 1-2 spiseskjeer hvetemel mellom hvert kjøtt- og kållag.
- Hell på vann. Kok opp og la fårikålen trekke over svak varme til kjøttet er mørt, ca. 1 1/2-2 timer.
- Husk at kjøtt fra sau trenger lengre trekketid enn kjøtt fra lam.
Oppskriften er hentet fra MatPrat.no.
Se video av fremgangsmåten her:
Fårikålen serveres rykende varm på varme tallerkener. Ikke glem at nykokte poteter hører med.
Les også: Slik ble fårikål Norges nasjonalrett
Fårikålens festdag feires den 29. september 2022, siste torsdag i september. Vær med å feire med et deilig fårikål-måltid denne dagen.
Har du ikke tid til å trekke kjøttet i to timer? I trykkoker får du fårikål på bare 30 minutter
Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.