Mat og drikke

Oppskrift på hjemmelaget pastasalat med bakt tomat

En smakfull og enkel middag. Denne salaten har litt av alt, fyldig, syrlig, crunchy og skikkelig digg.

Pastasalat med bakt tomat

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Bakt tomat
  • Dressing
  • 400 g tørr pasta
  • 100 g ruccula
  • 2 stk mozzarella
  • 50 g gresskarkjerner
  • 50 g tomat
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss sukker
  • 1 kvast basilikum
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 1 ss sitronsaft

Slik gjør du

Kutt tomatene i 4 og ha dem over i en ildfast form. Dryss over olivenolje og sukker. Bak i ovnen på 200 grader i 20 til 25 minutter.

Kok pasta i rikelig med saltet vann til den er al dente.

Bland sammen finhakket basilikum, finhakket hvitløk, olivenolje og sitronsaft.

Ha pasta, bakte tomater, ruccula, mozzarella og gresskarkjerner i en salatbolle. Hell over dressingen og vend sammen.