Mat og drikke

Oppskrift på frozen margarita

Margarita er en drinkklassiker som sjelden slår feil, særlig om sommeren. Drinken kan lages både med og uten alkohol. Oppskriften får du her.

Server iskald og frisk «frozen» margarita i lekre cocktailglass. Oppskriften finner du under. (Foto: Matprat.no)

Margarita er en fantastisk cocktail som nytes best en varm og deilig sommerdag. Den enkle og populære drinken egner seg like godt både med og uten alkohol, og er perfekt å servere både som velkomstdrink eller som en dessert. Oppskriften under er basert på vannmelon, men du også bruke jordbær eller limejuice. Liker du enda syrligere drinker, kan du gå for en klassisk margarita som består av tequila, sitruslikør og limesaft.

Her har vi samlet en rekke spennende mat- og drikkeoppskrifter.

Tips! Vil du ha drinken ekstra kald og forfriskende kan du med fordel legge den ferdige blandingen i fryseren et par timer før servering. Da får du ekte frozen margarita!

Lurer du på hvordan du lager hjemmelaget is? Her får du fremgangsmåte og tre forfriskende oppskrifter.

MAGIMIX Power blender

Blenderen fra Magimix blir raskt uunnværlig i kjøkkenet. Den gjør det både enklere og raskere å mose og purere, uansett om det er juice, suppe eller smoothie du skal lage. Effekten er på 1300 W. Og du kan justere på hastigheten etter behov, blenderen har nemlig 4 forskjellige hastigheter.
Sjekk prisen her

Oppskrift margarita

Tid
20 min
Porsjoner
6

Frozen margaritas er en forfriskende sommerdrink. Oppskriften under lages med vannmelon, rom, cointreau og limesaft. Vil du ha en alkoholfri variant kan alkoholen droppes.

Ingredienser

  • 0,5 stykk vannmelon
  • 2 desiliter blank rom (kan sløyfes)
  • 0,5 desiliter Cointreau
  • 4 stykk lime
  • 1 spiseskje salt
  • 6 blader med frisk basilikum

Slik gjør du

Vannmelon skjæres i grove biter. Kjør bitene i en blender og hell blandingen over i en sil med en bolle under. Press massen ned ved hjelp av en slikkepott. Du skal ende opp med cirka 1 liter vannmelonjuice.

Press saften ut av tre stykker lime, som blir cirka 1/2 desiliter limesaft. Spar på limerestene.

Hell oppi limesaft, rom og cointreau og rør sammen.

Ha salt på en liten tallerken og dra en limebåt rundt kanten på glasset. Kanten av glasset dyppes ned i saltet så det fester seg.

Ha isbiter i glasset og hell den ferdige margaritablandingen over. Du kan også knuse isbitene i en blender.

Server drinkene med finrevet limeskall og frisk basilikum på toppen.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.

Frederik Bagger crispy cocktail – 2 stk

Du drikker kanskje ikke cocktails hver dag, så når du først gjør det skal det gjøres med stil og eleganse. Crispy cocktailglass fra Frederik Bagger har det ikoniske mønsteret som er kuttet for hånd inn i det blyfrie krystallglasset.
Sjekk prisen her