Mat og drikke
Oppskrift: Kjøleskapsgrøt med smak av eple og sitron
Oppskrift på kjøleskapsgrøt med havregryn, chiafrø og en frisk smak av eple og sitron. En sunn og god start på dagen som metter!


Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
Under følger oppskrift og video med fremgangsmåte på smoothie og kjøleskapsgrøt med en twist. Kjøleskapsgrøten lager du kvelden i forveien, la den stå i kjøleskapet over natten, og så er den klar til neste morgen. Visste du at når du bruker olivenolje, er det med på å gjøre frokosten sunnere? Vi har faktisk også laget hjemmelaget iskrem med olivenolje.
Ønsker du mer inspirasjon og oppskrifter finner du alle våre beste her.
Kjøleskapsgrøt med olivenolje og eplebalsamico:
30 min
1
Slik gjør du
Bland sammen havregryn, chiafrø, yoghurt og havremelk/mandelmelk og rør godt.
Ha på lokk og sett den i kjøleskapet, og la stå over natten.
Topp med frisk frukt, bær og kokosflak om du ønsker. Og ha gjerne sitronolje og eplebalsamico over grøten før servering.
Hvorfor kjøleskapsgrøt?
Ikke bare smaker kjøleskapsgrøt utrolig godt, men det inneholder også veldig mange gode næringsstoffer. Dette fordi de ofte består av både havregryn, melk, yoghurt, frisk frukt, bær og nøtter.
- Havregryn er i følge brødogkorn.no (opplysningskontoret for brød og korn) et av våre sunneste kornslag. Det inneholder kostfiber, som gir en lenger metthetsfølelse samt viktig flerumettet fett som bidrar til å redusere kolesterolnivå. De skriver også at havregryn har en regulerende effekt på blodsukker i tillegg til at det faktisk også er en av de mest miljøvennlige kornsortene vi har.
- Melk gir deg i følge Melk.no både kalsium. jod, gode proteiner, vitamin B2, vitamin B12 og fosfor.
- Frukt og grønt senker i følge I følge helsenorge faren for en rekke sykdommer. Deriblant hjerneslag, hjertesykdom, kreft og diabetes type 2. Opplysningskontoret for frukt og grønt Frukt.no anbefaler å spise 5 porsjoner frukt og grønt om dagen. En porsjon tilsvarer en håndfull. De skriver om frukt og grønt at det gir viktige næringsstoffer som vitaminer, mineraler og fiber samt energi uten å tilføre for mye energi og fett – noe vi generelt har for mye av i kostholdet.
- Nøtter reduserer i følge helsenorge.no risiko for hjerte- og karsykdommer.
- Chiafrø har i følge bama.no nærisngsstoffer som omega 3, kostfiber og protein. De små frøene som tilhører myntefamilien bidrar i følge sunkost.no i tillegg til å opprettholde normale knokler, tenner og og muskelfuksjon. De skriver videre at man tror mayaene og aztekerne spiste chiafrø når de trengte rask energi.