Mat og drikke

Oppskrift: Grillet biff med mørstersaus

Lag grillet biff med mørstersaus. En smakfull oppskrift med perfekt grillet kjøtt og en rik, fyldig saus – ideell til festmiddager!

Grillet entrecôte toppet med en smaksrik mastersaus! Denne enkle og raske retten gir gjestene vann i munn.

Grillet biff med mørstersaus

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Mastersaus
  • 800 g entrecôte
  • 2 ss solsikkeolje
  • salt og pepper
  • 4 dl ris
  • 8 dl vann
  • 1 ts salt
  • 2 dl olivenolje
  • 1 ss soyasaus
  • 1 stk sjalottløk
  • 1 kvast kjørvel
  • 1 kvast gressløk
  • 0.5 stk chili, grønn
  • salt og pepper

Slik gjør du

Del entrecoten i biter på ca. 200 g hver. Pensle med solsikkeolje og gni godt inn med salt og pepper.

Grill biffen på høy direkte varme i 2-3 minutter på hver side til du har en kjernetemperatur på 58 grader. La kjøttet hvile før du kutter i det.

Kok risen.

Finhakk sjalottløk, kjørvel, gressløk og grønn chili. Bland alle ingrediensene sammen og smak til med salt og pepper. La sausen stå i minst et kvarter før bruk.