Mat og drikke

Oppskrift: Er dette verdens beste pizza?

Ekte italiensk pizza trenger ikke være vanskelig å lage. (Foto: Marte Garmann/ Frukt.no)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ekte italiensk Pizza

Tid
60 min
Porsjoner
4

Hjemmelaget italiensk pizza med pesto for ekstra smak og farge. Oppskriften er hentet fra frukt.no.

Ingredienser

  • Pizzadeig
  • Pizzafyll
  • ½ pakke gjær
  • 2 ss olivenolje
  • 2 dl lunkent vann
  • 350 gram hvetemel
  • 1 ts salt
  • 250 gram mozzarella
  • 3 ss pesto
  • 500 gram røde cherrytomater
  • ½ ts salt og ¼ ts pepper
  • ½ pakke ruccula og ev. litt basilikum

Slik gjør du

1. Pizzabunn:

Rør gjæren ut i det lunkne vannet og tilsett olje og salt. Elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.

Dekk deigen med plastfolie og la den heve til minst dobbel størrelse. La den stå i minst 1 time.

Elt deigen og bruk kjevle til å formen deigen tynt ut. Legg deigen på bakepapir på stekebrett.

4. Fyll:

Smør over et tynt lag med pesto. Skjær mozzarellaosten i skiver og fordel dem utover pizzaen.

Skyll og del cherrytomatene i to og fordel dem utover. Er tomatene veldig små, kan de legges på hele.

Ha på salt og pepper.

Pizzaen stekes midt i ovnen på 225°C (til den er gjennomstekt) i cirka 15 minutter. Ha på ruccula, server straks og nyt!

Oppskrift på hjemmelaget focaccia i langpanne får du her.