Mat og drikke

Oppskrift: Bakt vegansk ostekake

Oppskrift på nydelig vegansk ostekake, uten egg og melk. Kaken er populær året rundt, men kanskje spesielt 17. mai, dåp eller konfirmasjon?

Ostekaker er manges favoritt. Og det er ikke uten grunn at 17. mai-kaken med den gode kontrasten mellom søt, syrlig og kremet faller i smak hos de fleste. (Foto: Mari Hult/ Vegetarbloggen.)
Publisert Sist oppdatert

Oppskrift på bakt vegansk ostekake

Tid
80 min
Porsjoner
8

Ingredienser

  • Til 1 kake trenger du:
  • Ostefyll og pynt:
  • 100 g vegansk margarin + ekstra til smøring av form
  • 250 g veganske havrekjeks
  • 2 ss sukker
  • 1 ts kanel
  • 2 pakker (ca 700 g tilsammen) vegansk kremost naturell
  • 2,5 dl sukker
  • 2 dl soyayoghurt naturell eller med vaniljesmak
  • 1 dl hvetemel
  • 2 ss fløte av soya eller havre
  • 1 sitron
  • 1 vaniljestang eller 2 ts rent vaniljepulver (evt vaniljeekstrakt)
  • Bittelitt salt
  • Bær til pynt
  • Eventuelt litt melis

Slik gjør du

1. Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform ( diameter ca 22 cm) med bakepapir. Gni kantene inn med litt margarin eller olje.

Smelt margarin. Knus kjeksen i en foodprocessor. Ha i sukker, kanel og margarin og kjør det hele til det er ganske jevnt.

Press kjeksblandingen ned i bunnen på springformen.

4. Ostefyll og pynting:

Ha kremost, sukker, yoghurt, hvetemel og fløte i en foodprocessor og kjør til det er helt jevnt. Press i sitronsaften, ha også i innmaten av vaniljestangen, samt salt. Kjør det raskt sammen, og smak eventuelt til med mer sukker, sitron eller vanilje.

Hell blandingen over i springformen. Glatt den til på toppen med en slikkepott. Sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Skru av ovnen men la kaken stå igjen der inne for å kjøle seg ned.

Når kaken er helt avkjølt kan den pyntes med bær. Et lite melisdryss over før servering tar seg også fint ut.

Server kaken med en gang den er pyntet. Den tåler fint å stå noen dager i kjøleskap, men det er altså lurt å pynte den rett før servering.