Mat og drikke

Middagstips til helg og hverdag: 10 raske middager

10 middagstips med oppskrifter på middager du lager på under 30 minutter. La deg inspirere til sunn, enkel, rask eller vegetar til middag.

Vi har samlet 10 middagstips med oppskrifter på smakfulle middager du lager på under 30 minutter! Disse passer til både helg og hverdag og er alle både enkle, raske og sunne. Hva med en rask kyllingwok med sursøt saus, eller pizza - barnas favoritt? (Foto: Frukt.no)
Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

10 middagstips til helg og hverdag på under 30 minutter!

Middagstipsene passer deg som ønsker smakfulle og kjappe middager til hverdags og til helg, for her finner du alt fra en deilig asiatisk kyllingwok med sursøt saus og nydelig Pizza Margherita til kremet pasta med hjemmelaget pesto.

Vil du ha flere middagtips? Her samler vi alle middagstips vi skriver, og middager hele familien, barn og gjester vil elske!

4 raske middagstips med kylling og kjøtt

Visste du at du kan lage en smakfull og rask sursøt kylling med wokgrønnsaker på under 30 minutter? Dette og en terte med skinke vil glede både voksne og barn! Under finner du fire raske hverdagsmiddager med kjøtt:

Sursøt kyllingwok med grønnsaker

Tid
20 min
Porsjoner
4

Denne asiatiske wokretten, med kylling, masse friske grønnsaker og sursøt saus lager du i en fei, og så smaker den i tillegg fantastisk. Vi foreslår å servere den med nykokt ris eller brød.

Hello Fresh

Få rabatt på de første 4 matkassene dine!

Matkasse fra Hello Fresh har blitt manges favorittløsning på helge- og hverdagsmiddager. Du velger selv hvilke middager du vil bestille og får ferske råvarer levert hjem på døren.
Sikre deg rabatt på matkassen her

Ingredienser

  • Saus:
  • 350 gram kyllingfilet
  • 2 spiseskje olje
  • 1 stor gulrot
  • 1 oransje paprika
  • 2 skive frisk ananas
  • 3 vårløk
  • 100 gram små dypfryste erter
  • 50 gram usaltede cashewnøtter
  • 2 spiseskje honning
  • 2 spiseskje søt chilisaus
  • 1 spiseskje hvitvinseddik
  • 2 spiseskje soyasaus

Slik gjør du

Start med å skjære opp kylling, gulrot og paprika i strimler. Del så ananas og vårløken i biter.

Videre steker du kylling i 1 spiseskje olje til den får litt farge (ca. 2 minutter). Tilsett så gulrot, cashewnøtter og vårløk. Stek disse i 1 minutt og ha så i paprika og ananas. Stek i alt sammen i 2 minutter til.

Rør chilisaus inn i honning og bland i resten av ingrediensene. Hell sausen over wokblandingen. Ha så i erter, og varm alt sammen til ertene er varme.

Kjøttdeig i laab servert i kålblader

Tid
30 min
Porsjoner
4

Laab er faktisk en thailandsk hverdagsrett. Det er nesten så man kan kalle den en nasjonalrett, og denne bør du prøve! Laab serveres her i friske kålblader, men i hjemlandet serveres den også gjerne i friske salatblader. Det finnes to varianter av retten hvor Laab moo serveres med svinekjøtt og laab gai med kyllingkjøtt.

Ingredienser

  • 300 gram kyllingkjøttdeig
  • 4 sjalottløk – finhakket
  • 1 rødløk – finhakket
  • 1 spiseskje olje
  • 1 rød chili – finhakket
  • 1 desiliter vann
  • 1 teskje chilipulver
  • ½ teskje sukker
  • 2 spiseskje fiskesaus (asiatisk)
  • saften fra 1½ lime
  • 1 desiliter finhakket frisk koriander
  • 1 desiliter finhakket frisk mynte
  • 2 desiliter ristet jasminris
  • 4 posjoner jasminris
  • 1 nykål, sommerkål
  • ½ rød paprika i terninger
  • ½ lime i båter
  • mynteblader

Slik gjør du

Fres kjøttdeig, løk og chili i olje i en varm panne. Rør.

Rist 2 spiseskjeer ris i en tørr panne og knus det i en morter eller bruk en liten finhakker. Tilsett rispulveret og vannet i pannen. Kok opp.

Ha i resten av ingrediensene og rør om. Fres alt i ca. 1 minutt.

Del kålen opp i fine store blader. Resten av kålen tar du vare på og bruker f.eks. i salat.

Kok jasminris som angitt på pakken.

Server laab i kålbladene sammen med ris.

Dryss over rød paprika og pynt med limebåter og noen mynteblader.

Vil du spise det asiatiske middagstipset med spisepinner lærer vi deg å spise med spisepinner her.

Terte med egg, ost og bacon

Tid
20 min
Porsjoner
5

Deilig terte med bacon, vårløk, timian og ost er et middagstips som faller i smak hos både store og små. Denne kan du også lage dagen i forveien om du en dag har dårlig tid, så er det bare å varme den opp når den skal spises. Den smaker også fortreffelig kald, og kan spises til lunsj eller etter skoletid uten å varmes.

Ingredienser

  • 4 plate butterdeig
  • 3 egg
  • 2 bunt vårløk
  • 5 skive bacon
  • 1 dl revet hvitost
  • 1 ts hakket frisk timian
  • 2 dl crème fraîche
  • olje til steking

Slik gjør du

Sett ovnen på 180°C (over- og undervarme).

Tin butterdeigen og legg de oppå hverandre. Kjevle dem til en sirkel på ca. 30 cm i diameter.

Pisk så eggene sammen og pensle butterdeigen.

Prikk deigen med en gaffel og forstek butterdeigbunnen i 20 minutter.

Hakk bacon og vårløk og stek i en panne til purren blir litt gyllen. Bland det som er igjen av egg med den revne osten, timian og créme fraîche.

Legg vårløk og bacon over i butterdegbunnen og hell over egg- og osteblandingen.

Stek terten i ca. 20 minutt til den er gylden på toppen og oste- og eggeblandingen har stivnet.

Retten smaker fortreffelig med en frisk salat til.

Tips: Purre kan gjerne brukes i stedet for – eller i tillegg til vårløk.

Rask og familievennlig brokkoli- og pastagrateng

‘Alt-i-ett’-former og one-pot middager har blitt skikkelig populært de siste årene. Sannsynligvis mye takket være Instagram og Tik Tok. Grunnen er nok så enkel som at de er utrolig raske og enkle å lage, i tillegg til at de smaker utrolig godt! Ha alle ingrediensene i en form og vent, eller gjør noe annet, mens middagen godgjør seg i ovnen.

Ingredienser

  • 300 gram brokkoli i buketter
  • 4 desiliter kokte pastaskruer
  • 300 gram røkt skinke
  • ½ rød paprika
  • 4 egg
  • 2,5 esiliter matfløte
  • 2 desiliter revet hvitost
  • 1 teskje salt
  • ½ teskje pepper

Slik gjør du

Start med å koke brokkolibuketter i lettsaltet vann i 2 minutter før du heller av vannet.

Skjær så brokkoli, skinke, pasta og paprika i terninger og ha de i en smurt ildfast form. Krydre med salt og pepper.

Visp så sammen egg, revet ost og matfløte og hell det i formen.

Sett så formen midt i ovnen og stek ved 200°C (over- og undervarme) i ca. 20 minutter til gratengen har fått en er gylden og fin ost.

Server gjerne gratengen med godt brød og smør til.

3 raske og enkle middagstips til vegetarmiddager

For deg som ikke spiser kjøtt, eller som liker en ukesmeny bestående av mer enn kjøttmiddager vil nok disse velsmakende vegetarmiddagene som også er raske falle i smak! Her Finner du pasta med hjemmelaget pesto, brokkolisuppe med sprøstekt halloumi og barnas favoritt; Pizza!

Vegetar-tortellini med hjemmelaget pesto

Tid
20 min
Porsjoner
4

Denne smakfulle pastaretten med hjemmelaget pesto er både rask og enkel å tilberede, og nydelige smaker av pesto, basilikum og parmesan gjør den til en Italiensk klassiker.

Ingredienser

  • Pesto:
  • 250 gram fersk tortellini eller annen pasta
  • 1,5 desiliter frisk basilikum
  • ¼ teskje salt
  • ½ teskje nykvernet pepper
  • 1 båt hvitløk
  • 2 spiseskje finhakkede pinjekjerner
  • 1 desiliter olivenolje
  • 1,5 desiliter nyrevet parmesan

Slik gjør du

250 g fersk tortellini eller annen foretrukken pasta.

Bland alt, foruten oljen, i en foodprosessor og til alt er skikkelig blandet. Spe så på med litt olje til du har oppnådd en passe tykk pesto. Smak så pestoen til med salt og pepper.

Server den hjemmelagede pestoen til nykokt pasta, velg gjerne tortellini med smakfult fyll.

Dryss på ønsket mengde revet parmesan, og server familiemedlemmer eller gjester. Pynt gjerne opp rett og smak med noen basilikumblader.

De som kan det strides i hvorvidt Focaccia kommer fra Italia eller Hellas. Det som er sikkert er at det er nydelig til italienske retter som pasta. Her har du en litt annerledes oppskrift du burde prøve til!

Matplanlegger

Desirèes sunne matplanlegger

Enten du ønsker å gå ned i vekt, spise sunt og balansert, lage en personlig tilpasset treningsplan eller feire en oppnådd livsstilsendring, er dette boken som hjelper deg i hverdagen!
Sjekk prisen her

Barnevennlig pizza Margherita

Tid
20 min
Porsjoner
4

Ha gjerne med deg barna når du lager denne! Det er jo et faktum at barn gjerne har lettere for å spise når de selv har får lov til å være med på å lage maten. La de, med forbehold, velge mengde og ingredienser selv, og plutselig har dere funnet en ny favoritt!

Ingredienser

  • 4 hvetetortilla
  • 1 glass tomatsaus
  • 2 mozzarella i skiver
  • 20 røde cherrytomater delte
  • 8 blad frisk basilikum til pynt
  • litt pepper

Slik gjør du

Start med å legge tortillalefsene på et stekebrett.

Fordel så tomatsaus, mozzarella og cherrytomater utover lefsene og stek pizzaene i ovn på 225 grader (over- og undervarme) i ca 10 min.

Pynt gjerne lefsene med basilikum og pepper når de serveres.

Brokkolisuppe med sprøstekt halloumi

Tid
20 min
Porsjoner
4

Smakfull brokkolisuppe med spennende smak av kokos. Server gjerne med kokosfalk og litt ekstra chili om du liker det. Får du ikke tak i halloumi, eller foretrekker annen ost kan du også bruke smuldret fetaost.

Ingredienser

  • 1 løk
  • 1 båt hvitløk
  • ½ rød chili
  • 2 spiseskje solsikkeolje
  • 1 boks kokosmelk (400 milliliter)
  • 7 desiliter vann
  • 1 grønnsakbuljong (terning)
  • 1 brokkoli
  • 100 gram frisk spinat
  • 1½ spiseskje hvitvinseddik
  • 200 gram halloumiost
  • 4 spiseskje kokosflak
  • salt
  • kvernet pepper
  • rapsolje

Slik gjør du

Finhakk løk og hvitløk.

Fjern frå fra chili og del på langs før du finhakker den.

Rens brokkolien og del den i biter. Husk: ta også med stilken!

Stek så løk og hvitløk i en kjele med litt varm olje til det er mykt (ca. 5 minutter).

Tilsett chilien og stek alt ytterligere i noen minutter.

Tilsett så kokosmelk, vann, brokkoli og buljongterningen i. Kok opp og la det koke i ca. 5 minutter til brokkoliene er nesten møre.

Tilsett spinat og la det koke opp helt til spinatbladene faller sammen.

Kjør så suppen glatt med en stavmikser og smak til med eddik, salt og pepper.

Nå er det tid for å smuldre halloumiosten og steke den sprø og gyllen i litt olje.

Hell suppen oppi skåler, topp med den sprø halloumiosten, kokosflak og eventuelt tynne skiver av chilien.

Middagstips: 4 fiskemiddager til helg og hverdags

Under har vi samlet 4 enkle, kjappe og sunne middagstips for deg som vil ha fisk til hverdags eller helg. Her finner du forskjellige typer fisk som torsk og laks, og raske middager som passer like godt til fredags- og lørdagskosen som til en vanlig mandag.

Fiskesuppe med laks, torsk og fennikel

Tid
20 min
Porsjoner
4

En nydelig fiskesuppe som metter og som er laget i en fei. Suppen kan etter din smak ved å tilsette andre typer fisk, reker, blåskjell eller hakkede urter.

Ingredienser

  • 8 desiliter fiskekraft
  • 2 desiliter matfløte
  • 1 finhakket fennikel
  • 2 gulrøtter i skiver
  • 200 gram torskefilet eller annen hvit fisk – i terninger
  • 200 gram laksefilet eller annen rød fisk – i terninger
  • 2 stilk stilkselleri (stangselleri) i tynne skiver
  • 1 båt knust hvitløk
  • 1 finhakket rød chili (fjern hinner og frø)
  • ½ purre i strimler
  • 4 teskje crème fraîche lett, 18 %

Slik gjør du

Start med å koke opp kraft og fløte.

Tilsett så alle ingrediensene bortsett fra crème fraîche og purre.

La så suppen småkoke i ca. 5 minutter, helt til fisken er gjennomkokt.

Tilsett purre og crème fraîche i helt til sist og kok i 1 minutt.

Smak til med salt og pepper.

Server suppen med crème fraîche og et godt brød.

Helgemiddag med en sunn vri og lakseburger med dressing

Tid
20 min
Porsjoner
4

Kjapp, enkel og ikke minst smakfull hjemmelaget lakseburger med krydderurter og løk. Kronen på verket til dette sunne middagstipset er en grønn salat og en urtedressing til. Denne blir populær for barn og vokse i alle aldre og er i tillegg til et smakfullt middagstips til hverdags et godt tips til en sunnere helgemiddag.

Ingredienser

  • 600 gram skinnfri laksefilet
  • 100 gram røkelaks
  • 1 spiseskje potetmel
  • 3 egg
  • ½ teskje salt
  • ½ teskje malt hvit pepper
  • 1 spiseskje hakket frisk timian
  • 1 spiseskje hakket frisk basilikum
  • 50 gram finsnittet vårløk
  • 3 desiliter lett crème fraîche
  • revet skall og saft av ½ sitron
  • 2 spiseskje finhakket frisk timian
  • 2 spiseskje finhakket frisk basilikum

Slik gjør du

Start med å skjære laks og røkelaks i biter. Ha begge deler i en foodprosessor sammen med potetmel, egg, salt og pepper. Kjør til en jevn farseblanding. Rør så inn finsnittet vårløk og finhakkede krydderurter.

Form farsen til 8 deler som ligner burgere og fortsett med å steke dem på middels sterk varme sammen med litt smør. Når burgerne er gjennomstekt og har pen brun farge er de ferdige.

Bland sammen ingrediensene til dressingen og smak til.

Varm så burgerbrød eller rundstykker og legg en lakseburger i hver. Server lakseburgeren med salat og dressingen.

Matpakketips med video: 4 enkle og sunne oppskrifter til lunsjen.

Vi har også laget en oppskrift på Gladkokkens italienske pizza på grill, om du kunne tenke deg å prøve å grille pizzaen din.

Zwilling Fresh & Save vakuumbeholder plast, 3 stk.

Pris nå: 389 kroner hos Ellos
Her får du den til lavest pris

Bytt ut tacoen med en sunn laksewrap med grønnsaker

Tid
30 min
Porsjoner
4

Fisk og grønnsaker passer ypperlig sammen! Dette er også en super måte å få i seg litt mer fisk og grønnsaker på. Retten er også veldig lett å lage og fiskestrimlene bakes i ovnen mens du klargjør de nydelige grønnsakene.

Ingredienser

  • 600 gram laksefilet uten skinn og bein
  • 2 spiseskje tacokrydder
  • ½ pakke crispysalat – ca. 8 blader
  • 2 tomater
  • ½ rødløk i skiver
  • 1 avokado
  • 2 spiseskje limesaft
  • ½ finhakket rød chili
  • 4 grove tortillalefser

Slik gjør du

Sett ovnen på 180 grader(over- og undervarme).

Skjær laksen i strimler med tykkelse på 2 cm. Vend dem så i krydderet og legg dem på et stekebrett kledd med bakepapir.

Stek så strimlene i ovn i 6-8 minutter, helt til de er gjennomstekte.

Pakk inn tortillalefsene i aluminiumsfolie og varm dem i ovnen.

Skyll og tørk salaten, skjær tomaten i terninger og rødløk i skiver.

Mos så avokado sammen med limesaft og bland inn litt finhakket chili.

Start med å legge salatbladene på tortillalefsene, og fyll så på med resten av ingrediensene.

Rull wrapsene sammen (gjerne i matpapir) og server.

Oppskrifter og bilder har vi lånt fra det smakfulle utvalget sunnere middagsoppskrifter til Frukt.no.