Mat og drikke

Middagstips: 5 helgemiddager du lager i en fei!

Middagstips helg: 5 sunne, enkle og raske oppskrifter til helgen. Disse kan nytes med god samvittighet og passer til både voksne og barn!

Glimrer inspirasjonen til helgemiddagen med sitt fravær i det helgen nærmer seg? Vi har samlet 5 tips til helgemiddager du lager i en fei. Her finner du oppskrifter enten du vil ha sunn, kjapp, enkel eller god helgemiddag - og vi har i tillegg funnet frem favoritter både til gjester, familie og barn! (Foto: Frukt.no / Synøve Dreyer)
Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Middagstips helg: Barnas favoritt blir fort tortillapizza med skinke, mozzarella og pesto

Tid
15 min
Porsjoner
4

En enkel oppskrift på pizza som ikke tar mer enn 15 minutter å lage. Favoritten til både barn og voksne klar på 1-2-3!

Ingredienser

  • Pesto:
  • 4 hvetetortilla
  • 2 desiliter pesto (se oppskrift under)
  • 12 skive spekeskinke
  • 1 mozzarella i skiver
  • 150 gram ruccula
  • 2 spiseskje ristede pinjekjerner
  • 50 gram pinjekjerner
  • 1 potte frisk basilikum
  • 1 båt hvitløk
  • 50 gram grovrevet parmesan
  • 1 desiliter olivenolje (prøv deg frem)
  • Smak til med salt og pepper

Slik gjør du

Start med å lage pestoen: Bland alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til alt er knust og skikkelig blandet. Spe så på med olje til du har en passe tykk pesto.

Legg tortillalefsene på et stekebrett. Fordel så pesto, skinke og mozzarellaost utover lefsene.

Stek lefsene i ovn på 225°C (over- og undervarme) i ca. 10 minutter.

Pynt gjerne pizzaene med ruccula og pinjekjerner før servering.

Middagstips: 10 smakfulle middager på under 30 minutter

Middagstips vegetar: Sliders med grillet portobellosopp og squash

Tid
20 min
Porsjoner
4

Portobellosopp ser egentlig ut som en stor, flat sjampinjong, og den egner seg særs godt på grillen. Den er både kjøttfull og kraftig på smak, og gjør seg godt med diverse fyll. Her har Frukt.no valgt å lage en fristende hamburger av den.

Ingredienser

  • 4 sliders (små hamburgerbrød)
  • 4 portobellosopp – store
  • 1 spiseskje olje til pensling
  • 4 skiver gule squash
  • 4 grønne friske asparges
  • 4 spiseskje tzatziki
  • ¼ boks alfalfaspirer
  • Nykvernet pepper

Slik gjør du

Start med å fjerne stilken på soppen og pensle den med olje. Dryss så på litt nykvernet pepper.

Grill soppen på begge sider til den er mør, Husk å snu ofte!

Pensle squashskivene og aspargesen med olje og grill dem møre.

Smør et lag tzatziki på slidersene og legg på både sopp og grønnsaker.

Ha så på litt spirer, om du liker det, eller finhakket salat.

Vil du ha flere forslag til vegetarmiddager? Middagstips: 5 vegetarmiddager familien vil elske

Middagstips kylling: Timianfylt kyllingfilet

Tid
30 min
Porsjoner
4

Kyllingfilet fylt med nydelig kremost, frisk timian – surret med sprø bacon. Tilbehøret består at sprø og fargerike grønnsaker. Denne blir populær!

Matplanlegger

Desirèes sunne matplanlegger

Enten du ønsker å gå ned i vekt, spise sunt og balansert, lage en personlig tilpasset treningsplan eller feire en oppnådd livsstilsendring, er dette boken som hjelper deg i hverdagen!
Sjekk prisen her

Ingredienser

  • Tilbehør:
  • 4 kyllingfileter
  • 8 skiver bacon
  • 4 spiseskjeer kremost naturell
  • 4 stilk frisk timian
  • salt og pepper
  • 1 pose knaskerøtter
  • 1 pakke sukkererter
  • 1 rødløk
  • ½ spiseskje rød karripasta
  • 1 spiseskje smør til steking
  • 1 boks kokosmelk
  • salt og pepper
  • 1 spiseskje presset sitronsaft
  • 1 desiliter hakket frisk koriander

Slik gjør du

Skjær et snitt i hver kyllingfilet og fyll lommen med en skje kremost og hakket frisk timian. Surr så baconskiver rundt kyllingfileten. Fest baconet rundt kyllingen med tannpirkere. Stek så kyllingfileten ca. 5 minutter på hver side.

Skyll gulrøtter og del dem i to. Snitt rødløk i skiver og stek gulrøtter, rødløk, sitronsaft og karripasta i litt smør eller olje. Tilsett kokosmelk og kok noen minutter til gulrøttene har blir møre.

Legg sukkererter og hakket koriander sammen med resten like før servering.

Server kyllingen med grønnsakene, og ha gjerne til litt nykokt ris.

Vil du se video av hvordan du lager de tre ulike lunsjspyd kan du gjøre det her.

Middagstips helg: Kjøttdeig i meksikansk burritos

Den populære meksikanske retten burritos er tortillalefser fylt med deilige grønnsaker og bønner. I noen tilfeller til og med ris. Her serveres de med masse salat – legg gjerne til ekstra chili for de tøffeste.

Ingredienser

  • 400 g karbonadedeig
  • 1 grovhakket løk
  • 2 båt finhakket hvitløk
  • 2 spiseskje olje til steking
  • 4 flådd tomater i terninger
  • 1 rød chili – uten frø, finhakket
  • 1 boks hermetiske røde bønner
  • ½ teskje karve
  • ½ teskje salt
  • ½ teskje pepper
  • 1 tesekje paprikapulver

Slik gjør du

Brun karbonadedeig, løk og hvitløk i litt olje. Bruk så en gaffel til å smuldre den godt opp.

Ha så i både tomater, chili, bønner og krydder og la alt koke sammen noen minutter. Smak til med salt og pepper.

Pensle mais- eller hvetetortillasene med smør.

Pakk dem inn i folie og varm dem i stekeovnen ved 160 grader C (over- og undervarme) i ca. 10 min.

Fyll så lefsene med kjøttsaus, rull sammen og server med rikelig med salat, paprika, agurk, hakket chili og rømme.

Tips: Lomper kan også brukes i stedet for tortillas.

Vi har også laget Matpakketips på 4 enkle og sunne oppskrifter til lunsjen, med video.

Hello Fresh

Få rabatt på de første 4 matkassene dine!

Matkasse fra Hello Fresh har blitt manges favorittløsning på helge- og hverdagsmiddager. Du velger selv hvilke middager du vil bestille og får ferske råvarer levert hjem på døren.
Sikre deg rabatt på matkassen her

Enkelt middagstips: Familievennlig BLT-sandwich

Tid
30 min
Porsjoner
4

Visste du at BLT i BLT-sandwich er en forkortelse for “bacon, lettuce, tomato”? Den amerikanske klassikeren med bl.a. tomater og salat som ofte serveres til lunsj er en skikkelig digg kombinasjon som passer perfekt til helgemiddagen.

Ingredienser

  • MAJONES
  • 4 skive grovt brød
  • 6 skive bacon
  • ½ isbergsalat
  • 6 blad hjertesalat
  • 2 tomater i skiver
  • 4 spiseskje lettmajones
  • 4 spiseskje finhakket frisk kruspersille
  • 2 båter hvitløk – knust
  • saften av ¼ sitron

Slik gjør du

Start med å blande alle ingrediensene til majonesen.

Stek så baconet og rist brødskivene.

Skyll og tørk isbergsalaten. Skjær så issalaten i strimler, på hjertesalaten kan du la bladene være hele.

Smør majones på 4 skiver. Legg så lag med salat, tomat og bacon på hver av skivene. Avslutt med enda en brødskive. Klem litt på skivene for å samle de før servering.

Tre så gjerne to grillspyd/pinner ned i sandwichen.

Avslutt med å skjære skivene i to med en skarp brødkniv. Tips: I Amerika får du de gjerne delt i to fra hjørne til hjørne slik at du ender med trekantede skiver i BLT-sandwichen.