Reisenyheter

Michelin-mat på flyreisen – ny vårmeny lansert hos Singapore Airlines

Frister det med gourmetmat i luften? Singapore Airlines og Michelin-restauranten AOC tilbyr nye retter om bord.

Singapore Airlines og den danske Michelin-restauranten AOC fortsetter samarbeidet med en ny vårmeny mellom København og Singapore til sine business class-passasjerer.
Publisert Sist oppdatert

1. mars rullet Singapore Airlines (SIA) ut sin nye vårmeny på business class – et resultat av det eksklusive samarbeidet med den danske tostjerners Michelin-restauranten AOC.

Det melder Singapore Airlines i en pressemelding.

Den nye menyen er laget av sesongbaserte, lokale råvarer, og består av to retter:

Forrett: Kamskjell med knutekål, pepperrot og dill.

Hovedrett: Lammeculotte med hjertesalat, morkelsaus og vårurter.

Singapore Airlines og den danske Michelin-restauranten AOC serverer kvalitetsmat 10.000 meter oppe i luften. Her er vårmenyens forrett, kamskjell. Foto: Singapore Airlines / AOC
Singapore Airlines og den danske Michelin-restauranten AOC serverer kvalitetsmat 10.000 meter oppe i luften. Her er vårmenyens forrett, kamskjell.

Gode tilbakemeldinger

Det var sommeren 2024 at det prisbelønte flyselskapet og den danske topprestauranten valgte å gå sammen om å skjemme bort passasjerenes smaksløker med en to-retters sommermeny.

Menyen falt i smak hos de reisende, og Singapore Airlines og AOC valgte altså å fortsette suksessen.

Ifølge Singapore Airlines’ Norden-sjef, Jagdish Bhojwani, har sesongmenyene satt en ny standard for flymat.

– Våre passasjerer forventer en reiseopplevelse utover det vanlige når de går om bord på våre fly. Som verdens mest prisbelønte flyselskap er kundetilfredshet alltid en topprioritet for oss. AOCs sommermeny satte nye standarder og fikk enestående tilbakemeldinger og ros fra kundene våre. Nå ser jeg frem til at passasjerene våre får smake den nye vårmenyen og oppleve nok en lokal matopplevelse i absolutt toppklasse, sier Bhojwani i pressemeldingen.

Har krevd nytenkning

For Søren Selin, AOCs kjøkkensjef, har det krevd nytenkning og mange tilpasninger å lage Michelin-mat som flymat – for alt smaker annerledes i 10.000 meters høyde, og rammene for tilberedning og gjennomføring har vært nye og utfordrende.

– De nye rettene er min tolkning av en ekte vårmeny. For meg handler det alltid om sesongbaserte råvarer, estetikk, tilberedning og god smak. Som sist har det vært noen nødvendige justeringer. Det er uunngåelig, men denne gangen har jeg også tenkt mer på enkelhet for å gjøre det lettere å gjennomføre menyen på et høyt nivå, noe både vi og SIA står for, sier Selin i pressemeldingen.

Singapore Airlines og AOC serverer lammeculotte til hovedrett i sin vårmeny. Foto: Singapore Airlines / AOC
Singapore Airlines og AOC serverer lammeculotte til hovedrett i sin vårmeny.

Tett samarbeid med cateringfirma

Flycateringselskapet Gate Gourmet, som står for cateringen til Singapore Airlines ved Københavns lufthavn, har samarbeidet tett med AOC for å sikre kvaliteten, og bidratt med innsikt i hvordan rettene best mulig kan tilpasses forholdene om bord – uten at det går på bekostning av kvalitet, smak eller sanseopplevelse.

– Når vi skal bringe en så eksepsjonell flymeny som den AOC har utviklet om bord, krever det omfattende justeringer, testing og en grundig gjennomgang av ingrediensene, sier Casper Vedel, Executive Chef i Gate Gourmet Scandinavia, i pressemeldingen.

Se video: Vil forby alkohol på fly

AOCs vårmeny serveres for business class-passasjerene på Singapore Airlines’ daglige direkterute mellom København og Singapore frem til 30. juni i år.