Reisenyheter
Michelin-mat på flyreisen – ny vårmeny lansert hos Singapore Airlines
Frister det med gourmetmat i luften? Singapore Airlines og Michelin-restauranten AOC tilbyr nye retter om bord.

1. mars rullet Singapore Airlines (SIA) ut sin nye vårmeny på business class – et resultat av det eksklusive samarbeidet med den danske tostjerners Michelin-restauranten AOC.
Det melder Singapore Airlines i en pressemelding.
Den nye menyen er laget av sesongbaserte, lokale råvarer, og består av to retter:
Forrett: Kamskjell med knutekål, pepperrot og dill.
Hovedrett: Lammeculotte med hjertesalat, morkelsaus og vårurter.

Gode tilbakemeldinger
Det var sommeren 2024 at det prisbelønte flyselskapet og den danske topprestauranten valgte å gå sammen om å skjemme bort passasjerenes smaksløker med en to-retters sommermeny.
Menyen falt i smak hos de reisende, og Singapore Airlines og AOC valgte altså å fortsette suksessen.
Ifølge Singapore Airlines’ Norden-sjef, Jagdish Bhojwani, har sesongmenyene satt en ny standard for flymat.
– Våre passasjerer forventer en reiseopplevelse utover det vanlige når de går om bord på våre fly. Som verdens mest prisbelønte flyselskap er kundetilfredshet alltid en topprioritet for oss. AOCs sommermeny satte nye standarder og fikk enestående tilbakemeldinger og ros fra kundene våre. Nå ser jeg frem til at passasjerene våre får smake den nye vårmenyen og oppleve nok en lokal matopplevelse i absolutt toppklasse, sier Bhojwani i pressemeldingen.
Har krevd nytenkning
For Søren Selin, AOCs kjøkkensjef, har det krevd nytenkning og mange tilpasninger å lage Michelin-mat som flymat – for alt smaker annerledes i 10.000 meters høyde, og rammene for tilberedning og gjennomføring har vært nye og utfordrende.
– De nye rettene er min tolkning av en ekte vårmeny. For meg handler det alltid om sesongbaserte råvarer, estetikk, tilberedning og god smak. Som sist har det vært noen nødvendige justeringer. Det er uunngåelig, men denne gangen har jeg også tenkt mer på enkelhet for å gjøre det lettere å gjennomføre menyen på et høyt nivå, noe både vi og SIA står for, sier Selin i pressemeldingen.

Tett samarbeid med cateringfirma
Flycateringselskapet Gate Gourmet, som står for cateringen til Singapore Airlines ved Københavns lufthavn, har samarbeidet tett med AOC for å sikre kvaliteten, og bidratt med innsikt i hvordan rettene best mulig kan tilpasses forholdene om bord – uten at det går på bekostning av kvalitet, smak eller sanseopplevelse.
– Når vi skal bringe en så eksepsjonell flymeny som den AOC har utviklet om bord, krever det omfattende justeringer, testing og en grundig gjennomgang av ingrediensene, sier Casper Vedel, Executive Chef i Gate Gourmet Scandinavia, i pressemeldingen.
Se video: Vil forby alkohol på fly
AOCs vårmeny serveres for business class-passasjerene på Singapore Airlines’ daglige direkterute mellom København og Singapore frem til 30. juni i år.