Mat og drikke

Mandelpotetpuré

Potetpuré er en variant på potetmos som er helt glatt og smooth i konsistensen. Den passer f.eks perfekt når man skal invitere gjester til en finere middag, der utseende på maten skal ha litt ekstra fokus.

Mandelpotetpuré

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 600 g potet, mandel
  • 200 g smør
  • 2 ss fløte
  • salt og pepper

Slik gjør du

Skrell og kok potet mør.

Sil av vannet og tilsett smør og fløte. Rør godt sammen med en ballongvisp eller en sleiv og press puréen gjennom en sil.

Smak til med salt og pepper.Tips! Det er viktig at man ikke har i saltet før helt på slutten, etter man har rørt sammen potetmosen, ellers kan den fort bli seig.