Mat og drikke

Lunsjkaker

En skikkelig klassiker! Lunsjkaker har de aller fleste smakt i varmmat disken på butikken, og de blir som alt annet bedre hjemmelaget! 1 porsjon gir 10 lunsjkaker.

Lunsjkaker

Tid
30 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 500 g kjøttdeig, svin
  • 250 g kjøttdeig, storfe
  • 2 stk gulrot
  • 150 g erter, fryst
  • 1 ts muskatnøtt, malt
  • 1.5 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 2 ss smør

Slik gjør du

Skrell og kutt gulrot i små terninger. Ha dem i en kjele med vann og kok i 4 minutter. Ha i ertene og kok i 1 minutt til. Sil av vannet og sett til side.

Ha kjøttdeig og salt i en kjøkkenmaskin, miks godt. Tilsett pepper og muskatnøtt, bland godt sammen. Ha i grønnsakene og bland forsiktig sammen.

Ha smør i en stekepanne. Form farsen med hendene til mellomstore lunsjkaker. Stek på høy varme i 1-2 minutter på hver side. Legg kakene over på et stekebrett og stek videre i ovnen på 180 grader i 15 minutter.

Spis som de er eller server dem på brødskiver.