Reise
Lekkert og velsmakende på bobiltur
– Mat på tur skal være godt, forteller Ingeborg Dirdal som har skrevet kokebok for bobilister.
Stadig flere nordmenn realiserer drømmen om å kjøpe sin egen bobil. Et økende behov for gode opplevelser i forbindelse med ferie og fritid, gjorde at bobilsalget i 2016 økte med 10 prosent.
Og når vi først skal kose oss på tur, er det viktig at vi ikke glemmer mat og drikke. Bobilkokken Ingeborg Dirdal fikk inspirasjon til å skrive kokeboken «To bluss og en grill – kokebok for folk på farten» etter flere år på tur med bobil.
– Det er ingen grunn til å senke på kravene fordi vi er på tur. Tvert om, mat skal være kos å lage og kos å spise. Mulighetene er uendelige selv uten stekeovn og keramisk topp, fastslår Dirdal overfor Bobilverden.no.
Les også: En annerledes og veldig praktisk bobil
Boken skal blant annet gi leseren tips til mat som varmer på en kald dag, matpakker når man har det travelt, hvilke kjøkkenredskaper du bør ha med deg og ulike vintips.
– Noen ganger er det viktig å lage rask mat, hvis du er på farten. Andre ganger kan det være deilig å bruke lang tid på middagen. Hva er vel bedre enn å lage mat i friluft, åpne en flaske vin til grønnsakhakkingen mens grillen blir varm? Det er mye bedre enn lapskaus på boks, mener Dirdal.
Les også: Tysk mot engelsk - hvem lager den beste bobilen?