Mat og drikke

Langtidsstekte nakkekoteletter

Når du langtidssteker nakkekotelettene blir de saftige og så møre at de nesten faller fra hverandre. Vil du oppgradere de tradisjonelle kotelettene? Da må du teste denne oppskriften.

Langtidsstekte nakkekoteletter

Tid
180 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 1 kg nakkekoteletter
  • 4 ss smør
  • 600 g potet
  • 2 stk løk
  • 4 fedd hvitløk
  • 1 kvast rosmarin-kvast
  • 2 stk pastinakk
  • 2 dl hvitvin
  • 2 dl kraft
  • litt salt og pepper

Slik gjør du

Krydre kotelettene med salt og pepper. Brun dem i en stekepanne med smør på høy varme i 2 minutter på hver side.

Kutt opp løk, poteter, pastinakk og hvitløk. Ha alt i en ildfast form og krydre med salt og pepper.

Legg på kotelettene og hell over hvitvin og kraft, legg på rosmarin.

Dekk formen godt med aluminiumsfolie og stek midt i ovnen på 150 grader i 2-3 timer.