Mat og drikke

Langtidsstekt kjelår

Kjelår smaker fantastisk og er et godt alternativ til lammelår. Kjøtter er mørt, saftig og mild på smak.

Langtidsstekt kjelår

Tid
180 min
Porsjoner
2

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 1 stk kjelår
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper
  • 2 fedd hvitløk
  • 0.5 dl olivenolje
  • 0.5 stk sitron

Slik gjør du

Ha salt, pepper, hvitløk, olivenolje og skall/saft fra sitron i en morter. Knus sammen og gni kjelåret godt inn med marinaden. La det ligge på benken en time til å marinere eller over natten i kjøleskap.

Legg kjelåret på et stekebrett og stek på 130 grader i 3 timer. De siste 10 minuttene kan du skru på grillelementet i ovnen om du vil ha en sprø stekeskorpe på kjøttet.