Mat og drikke

Lammelår: Enkel oppskrift

Lag lammelår med denne oppskriften. En klassisk og smakfull rett med mørt kjøtt – perfekt til festmiddager og spesielle anledninger!

Lammelår er påskens nasjonalrett og med denne oppskriften får du et saftig, mørt og smakfullt lammelår.

Lammelår

Tid
360 min
Porsjoner
6

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Sjysaus
  • 1 stk lammelår
  • 2 ss olivenolje
  • 2 ts salt
  • 1 ts nykvernet pepper
  • 6 fedd hvitløk
  • 1 kvast rosmarin
  • 4 dl vann
  • 1 stk sellerirot
  • 300 g beter, gul
  • 4 stk sjalottløk
  • 300 g rosenkål
  • 2 ss olivenolje
  • salt og pepper
  • 5 dl stekesjy
  • 2 ss maisenna
  • salt og pepper

Slik gjør du

Skrell og kutt grønnsakene i biter, ha dem over i en langpanne og vend sammen med olivenolje, salt og pepper. Hell i vannet.

Stikk små hull i lammelåret, stikk inn hvitløksfedd og rosmarin i hullene. Gni lammelåret inn med olivenolje og dryss over salt og pepper. Gjør gjerne dette 5-6 timer før steking.

Ha lammelåret over i langpannen og stek i 5-6 timer på 90 grader til du får en kjernetemperatur på 65 grader, da er lammelåret medium stekt. Ta lammelåret ut av ovnen og sil av kraften. Sett det tilbake i ovnen og skru temperaturen opp til 225 grader. Stek videre i 10 minutter til gyllen.

Kok opp kraften og jevn med maisenna. Ha i en klatt smør før servering.