Mat og drikke

Kremet pasta med skogsopp: Oppskrift på enkel og smakfull middag

Enkel oppskrift på kremet pasta med skogsopp og erter. Rask, smakfull og perfekt for hverdagsmiddag.

En lun og god pastarett med smak fra den norske skogen! Her kan du blande ulike typer sopp, som for eksempel kantarell, steinsopp, trompetsopp, champignon, aromasopp, piggsopp, rødskrubb, og traktkantarell!

Kremet pasta med skogsopp og erter

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 400 g pasta, linguine
  • 500 g sopp
  • 50 g smør
  • 2 stk sjalottløk
  • 200 g erter, fryst
  • 1 fedd hvitløk
  • 2 dl fløte
  • 100 g parmesan
  • 0.5 stk sitron
  • 1 kvast gressløk
  • salt og pepper

Slik gjør du

Kok pasta i rikelig saltet vann til den er al dente. Ta vare på litt av pastavannet.

Ha soppen i en tørr stekepanne og damp ut vannet. Ha i smør, sjalottløk og finhakket hvitløk, stek til soppen er gyllen.

Tilsett fløte og fryste erter, kok opp, skru ned varmen og juster væskemengden med litt av pastavannet. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Topp med revet parmesan.Tips! Topp med ferske urter som timianblader, persille eller oregano.