Mat og drikke

Kokosmakroner: Enkel oppskrift på saftige makroner

For mange er kokosmakroner smaken av jul. Oppskriften gir deg rundt 30 seige og gode makroner du kan ha glede av gjennom hele jula.

Publisert Sist oppdatert

Tips for lenger holdbarhet: Oppbevar kakene i en tett boks, gjerne med bakepapir mellom lagene.

Kokosmakroner

Tid
40 min
Porsjoner
1

Oppskriften er superenkel og gir kaker som garantert holder fasongen under steking. Oppskriften gir deg ca. 30 kokosmakroner.Om du vil være litt ekstra kreativ kan du lage et tårn av kokosmakronene, da vil kakene også fungere som en slags julepynt.

Ingredienser

  • 4 stk. eggehvite
  • 200 g sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 200 g kokosmasse

Slik gjør du

Pisk eggehviter for hånd med en visp i en kjele til det skummer godt. Bland inn sukker, vaniljesukker og kokosmasse.

Sett kasserollen på middels varme og rør hele tiden langs bunnen med en tresleiv. Når massen har konsistens som tykk risengrynsgrøt er den ferdig. Dette tar ca. 10 minutter.

Sett topper av kokosmassen ved hjelp av to skjeer på et stekebrett med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen på 180 °C i ca. 10 minutter, til de er gylne. Avkjøl på rist.