Mat og drikke

Hvitvinsdampede blåskjell: Smakfull oppskrift

Lag hvitvinsdampede blåskjell med denne oppskriften. En enkel og smakfull rett, perfekt som forrett eller hovedrett til spesielle anledninger!

Hvitvinsdampede blåskjell er utrolig godt, og med denne oppskriften får du et perfekt resultat!

Hvitvinsdampede blåskjell

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 2 kg blåskjell
  • 3 dl hvitvin, tørr
  • 3 fedd hvitløk
  • 4 stk sjalottløk
  • 50 g fennikel
  • 1 stilk stangselleri
  • 4 ss smør
  • 1 stk sitron
  • salt og pepper

Slik gjør du

Vask blåskjellene godt i kaldt rennende vann. Kast ødelagte eller åpne skjell som ikke lukker seg når du kakker på dem.

Smelt smør i en kjele på middels varme. Tilsett finhakket fennikel, stangselleri, sjalottløk og hvitløk. Fres et par minutter til grønnsakene er blanke.

Ha i blåskjellene og hvitvin, legg på lokk og damp til skjellene åpner seg, dette tar 3-5 minutter avhengig av størrelsen på skjellene.

Skru av varmen og smak til med sitronsaft, salt og pepper.