Mat og drikke

Hvit asparges med enkel smørsaus

Norsk hvit asparges er noe av det beste du får tak i, men sesongen er kort, fra slutten av april til slutten av mai. Det betyr at når denne kommer i butikk må du være rask!

Hvit asparges med enkel smørsaus

Tid
20 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 400 g asparges, hvit
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 stk sitron
  • 100 g smør
  • nykvernet pepper
  • friske urter

Slik gjør du

Skrell aspargesen fra toppen og mot rota. Knekk av bunnen, og trim med en kniv.

Kok opp vann med salt og legg i aspargesen. Kok aspargesen til den er mør, dette tar ca. 7-8 minutter.

Ta ut aspargesen og reduser asparges vannet til det er ca 2-3 ss igjen i pannen.

Tilsett sitronsaft og pisk inn kaldt smør i terninger.

Server aspargesen med den enkle smørsausen, friske urter og nykvernet pepper.