Mat og drikke

Hummerrisotto

En skikkelig god og smakfull risotto med hummer! Denne vil garantert imponere gjestene.

Hummerrisotto

Tid
45 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 2 stk hummer, hale
  • 350 g risottoris
  • 1 l kraft, skalldyr
  • 4 stk sjalottløk
  • 2 dl hvitvin
  • 4 ss smør
  • 50 g parmesan
  • 0.5 stk sitron
  • salt og pepper

Slik gjør du

Start med å koke opp skalldyrkraften.

Rens hummerhalene og krydre godt med salt og pepper. Stek i stekepanne på høy varme i ca. 3 minutter på hver side. Ta hummerhalene ut og sett til side.

Ha mer smør i stekepannen sammen med finhakket sjalottløk og stek blank.

Tilsett risottoris og stek lett i ca. 1 minutt. Hell på hvitvin og reduser.

Øs over skalldyrkraft i 4-5 omganger, rør kontinuerlig og la all væske fordampe mellom hver gang. Totalt tar dette ca. 20 minutter.

Kutt hummerhalene i biter og ha dem over i risottoen. Rør inn litt smør og parmesan.

Smak til med sitronsaft, salt og pepper.