Mat og drikke

Gulrotstuing

Et tradisjonelt norsk tilbehør. Kan serveres til det mest av norsk tradisjonsmat, men egenr seg aller best til fisk. Prøv vår oppskrift med kveite og gulrotstuing!

Gulrotstuing

Tid
15 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 600 g gulrot
  • 3 dl helmelk
  • 2 ss hvetemel
  • 1 ss smør
  • 1 klype muskatnøtt, malt
  • salt og pepper

Slik gjør du

Skrell gulrot og kutt i biter. Kok al dente.

Smelt smør i en kjele, tilsett hvetemel og rør godt. Spe på med melk og kok opp. La sausen småkoke i 5 minutter.

Smak til med revet muskatnøtt, salt og pepper.

Vend inn gulrotbitene og server.