Mat og drikke

Gulrotkake

Saftig og smakfull gulrotkake med fløyelsmyk ostekrem med smak av vanilje.

Gulrotkake

Tid
60 min
Porsjoner
1

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Kakebunn
  • Ostekrem
  • 3 dl sukker
  • 2.5 s solsikkeolje
  • 3 stk egg
  • 4 dl hvetemel
  • 1.5 ts natron
  • 1.5 ts bakepulver
  • 1.5 ts kanel, malt
  • 375 g gulrot
  • 125 g smør
  • 250 g melis
  • 200 g kremost
  • 2 ts vaniljesukker

Slik gjør du

Ha sukker, solsikkeolje og egg i en bolle. Pisk sammen til du får en eggedosis lignende konsistens.

Sikt i hvetemel, natron, bakepulver og kanel. Rør godt sammen. Vend inn finrevet gulrot.

Legg et bakepapir i bunnen av en 24 cm springform og smør kantene av formen med smør. Hell i røren og stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter.

Pisk romtemperert smør og melis sammen. Ha i kremost og vaniljesukker og bland godt.

Når kaken er avkjølt, brer du kremen utover kaken.