Mat og drikke

Grillet asparges, tomat og honningvinaigrette

Salat med grillet asparges, tomat og en smakfull honningvinaigrette. Denne retten er en fest i seg selv men er også perfekt som tilbehør.

Grillet asparges, tomat og honningvinaigrette

Tid
15 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Honningvinaigrette
  • 400 g asparges, grønn
  • 200 g tomat
  • 8 ss olivenolje
  • 1 ss honning
  • 1 ss balsamicoeddik
  • 2 ts dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 1 ss sitronskall, revet
  • salt og pepper

Slik gjør du

Skrell nederste del av aspargesen og kutt 2 cm av bunnen. Dryss litt olivenolje, salt og pepper over aspargesen og grill på høy varme i 2 minutter på hver side.

Del aspargesen i biter.

Kutt tomatene i biter.

Bland alle ingrediensene til vinaigretten og smak til med salt og pepper.

Vend alt sammen og server.