Mat og drikke

Gresk salat

En skikkelig god gresk salat som passer perfekt som tilbehør til grillmat, fisk, kjøtt eller som en rett i seg selv.

Gresk salat

Tid
15 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 400 g tomat
  • 100 g oliven, grønn
  • 1 stk agurk
  • 1 stk rødløk
  • 200 g fetaost
  • 1 stk sitron
  • 4 ss olivenolje
  • 1 ss mynte
  • 1 ss bladpersille
  • salt og pepper

Slik gjør du

Kutt tomaten i mellomstore biter.

Skrell agurken og del den i to, skrap ut kjernen og kutt i biter.

Finkutt rødløk og del oliven i to, fjern eventuelle olivenstener.

Bland grønnsakene med skall og saft fra sitron, olivenolje, mynte, persille og smak til med salt og pepper.

Topp med fetaost.