Mat og drikke

Glasert appelsinkylling: Smakfull oppskrift

Lag glasert appelsinkylling med denne oppskriften. En smakfull middag med frisk appelsinsmak – perfekt for både hverdag og fest!

En smakfull og digg middag med klissete appelsinkylling.

Glasert appelsinkylling

Tid
30 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • Saus
  • 600 g kylling, lårfilet
  • 4 ss maisenna
  • 2 stk egg
  • 2 ss solsikkeolje
  • 2 ss appelsin
  • 2 ss soyasaus
  • 1 dl sukker
  • 2 ss eplesidereddik
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ts ingefær
  • 2 ss vann
  • 1 ss maisenna

Slik gjør du

Visp sammen egg og dypp kyllingen i egg.

Ha solsikkeolje i en stekepanne og varm til middels høy varme. Ha i kyllingbitene og stek til gyllen. Legg bitene over på et kjøkkenpapir og la oljen renne av.

Ha saften fra appelsin i en kjele sammen med soyasaus, sukker, eplesidereddik, finhakket hvitløk og ingefør. Kok opp og la det småkoke et par minutter. Rør maisenna ut i kaldt vann og ha i kjelen, kok opp til det tykner.

Ha kyllingen over i sausen og la alt putre et par minutter.

Dryss over sesamfrø og server med for eksempel ris.