Mat og drikke

Gambas al ajillo: Oppskrift på smakfulle spanske hvitløksreker

Gambas al ajillo betyr reker med hvitløk på spansk. En skikkelig god tapas eller forrett.

Gambas al ajillo

Tid
15 min
Porsjoner
4

Finn ut hva trenger og følg instruksjonene steg for steg.Denne oppskriften er laget av Simen Vatne og Stian Broch. Publisert i samarbeid med Foodie.no

Ingredienser

  • 400 g pillede reker
  • 1 dl olivenolje
  • 6 fedd hvitløk
  • 0.5 ts chiliflak
  • 1 neve bladpersille
  • 0.5 stk sitron

Slik gjør du

Kutt hvitløk i skiver. Ha over i en kjele sammen med olivenolje og chiliflak. Varm opp på middels varme.

Ha pillede reker i en ildfast form eller skål som tåler varme.

Hell over oljen og topp med noen dråper sitron og finhakket persille.

Server med godt brød.